Направление Интелигентна инфраструктура на Siemens ще превърне централата си в Цуг, Швейцария, във

...
Направление Интелигентна инфраструктура на Siemens ще превърне централата си в Цуг, Швейцария, във
Коментари Харесай

Siemens планира нетен нулев въглероден отпечатък до 2030 г.

Направление " Интелигентна инфраструктура " на Siemens ще трансформира централата си в Цуг, Швейцария,  във въглеродно-неутрална до 2023 година , оповестиха от немската компания. За да реализира тази цел, през май тази година ще стартира изцяло възобновяване на кампуса, което ще продължи две години. Siemens ще влага към 63 млн. евро (70 млн. CHF) в ремонта.

В международен мащаб Siemens е решена да реализира цялостна климатична индиферентност на бизнес интервенциите си. Целта е всички индустриални мощности и здания на концерна по света да реализират чист нулев въглероден отпечатък до 2030 година. Досега компанията към този момент е намалила с 54% своите въглеродни излъчвания .

Устойчивостта е преди всичко в дневния ни ред  – освен що се отнася до технологиите, които доставяме на клиентите, само че също по този начин и при личните ни интервенции. Опитът ни демонстрира, че с нашите решения могат да се реализиран обилни икономии на сила,  достигащи до 30% в множеството здания , споделя Матиас Ребелиус, член на Управителния съвет на Siemens AG и основен изпълнителен шеф на Интелигентна инфраструктура. 

Кампусът в Цуг е най-голямата локация на Siemens в Швейцария. Централата е пример за интелигентни здания, които съчетават  новаторски сградни технологии и възобновима сила за реализиране на енергийна успеваемост и декарбонизация . Основната офис постройка и фабриката, които отвориха порти през 2019 година, към този момент спестиха  600 тона CO 2  през първата експлоатационна година , което подхожда на понижение от 60 %.

Решенията от портфолиото, в това число системи, артикули и услуги, конфигурирани през 2020 година, помогнаха на клиентите да понижат въглеродните си емисии със 7 млн. метрични тона.

В Швейцария Siemens е най-големият промишлен шеф. С цел по-нататъшна поддръжка на декарбонизацията всички местоположения на компанията ще бъдат оборудвани с инфраструктура на Siemens за зареждане за електрически транспортни средства. Служителите ще могат да зареждат колите си безплатно във всички местоположения на Siemens в Швейцария. В международен мащаб компанията се ангажира да трансформира целия си автопарк в напълно електрически до 2030 година.

 

141 години софтуерно съвършенство в интерес на българската стопанска система

Siemens е показана в България от края на XIX век. Историята на компанията е тясно обвързвана с техническите нововъведения в страната  - от построяването на телеграфната мрежа, електрификацията на редица обекти и знакови здания, построяването и развиването на телефонната мрежа, доставката на едни от първите рентгенови апарати, до днешните модерни решения като най-екологичната електроцентрала с смесен цикъл на произвеждане, модернизацията на индустриалните процеси в промишлеността, интелигентните сградни технологии, медицинските апарати от най-голям клас.

В началото на 1991 година Siemens възвръща традицията да участва непосредствено в страната и основава личен oфис в София, в който са показани главните й посоки. През октомври 1998 година е записана и пълнофункционална дъщерна компания на концерна Siemens в България - " Сименс " ЕООД.

Днес " Сименс " ЕООД развива бизнес в областта на превоза, промишлеността, енергетиката, сградните технологии. В компанията работят над 500 души, като близо 300 от тях са във фабриката за произвеждане на измервателна инсталация за високо напрежение в Правец. Структурата включва и два способени центъра - в областта на енергетиката и на сградните технологии, които подкрепят планове на Siemens AG в целия свят.

" Siemens България " ЕООД е водещ снабдител на новаторски артикули, технологии и решения в областта на промишлеността, енергетиката, превоза, опазването на здравето и инфраструктурата. Бизнес ползите са ориентирани към областите на електрификацията, автоматизацията и цифровизацията.  

От началото на март Румяна Парушева, началник " Комуникации " в Siemens България, е назначена за  управител по устойчивостта  (Sustainability Manager)  на компанията. Новата служба е част от световната тактика на Siemens AG, с която подсигурява, че концепцията за устойчивостта ще бъде интегрирана във всички политики, решения, процеси и системи на компанията. В допълнение към новата си позиция, Румяна Парушева ще продължи да извършва и отговорностите си на началник " Комуникации " на районната дъщерна компания на Siemens.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР